راهکاری برای مدیریت عملکرد اقصاد و نتایج کلیدی سازمان شما

در دنیای پر از پویایی و رقابت امروز که گاهی فاصله اوج تا مرگ سازمان‌های تکنولوژی محور به شش ماه می‌رسد، منابع انسانی توسعه‌یافته بزرگترین مزیت رقابتی سازمان‌ها برای پیمودن مسیر دشوار رقابت‌های کسب‌و‌کاری است. در این شرایط به نظر می‌رسد مهم‌تر از بهره‌مندی از منابع انسانی توسعه‌یافته، قابلیت سازمان برای استفاده از شایستگی‌های این منابع انسانی عامل دیگری است. چه بسیار سازمان‌هایی که محل جذب استعدادهای بزرگ بوده‌اند اما قابلیت بهره‌برداری از توانمندی‌های این استعدادها به سمت اهداف خود را ندارند. مدیریت عملکرد در واقع سیستمی از ابزارها، فرآیندها و ابتکارات است که به سازمان در این جهت کمک خواهد کرد. بلوغ سیستم‌های مدیریت عملکرد داستانی طولانی است اما نقطه عطف این بلوغ گذار از دوران ارزیابی عملکرد به دوران مدیریت عملکرد است که مفهوم ایجاد عملکرد را فراتر از گام ارزیابی و سنجش دیده و تلاش می‌کند به صورت ابتدا به انتها آن‌را مورد بررسی قرار داده و بتواند اثربخشی نهایی این سیستم که دستیابی به نتایج عینی و کلیدی برای سازمان است را دنبال کند. در سیستم‌های نوین مدیریت عملکرد، ۴گام هدفگذاری و برنامه ریزی، اجرا و مربیگری، پایش و بازخورد، توسعه و پاداش در نظر گرفته می‌شود که به صورت چرخه‌ای مستمر اجرا می‌شود. راهکار حاضر با الهام از مدل های نوین مدیریت عملکرد و با اعمال ملاحظات سازمان‌های ایرانی توسط شرکت هم‌آفرینی پدیدار طراحی و پیاده‌سازی شده است.

راهکار قنات

راهکاری برای مدیریت عملکرد اقصاد و نتایج کلیدی سازمان شما

در این پروپوزال ما از سیستم مدیریت عملکرد قنات که با الهام از مدل OKR توسط پدیدار بومی سازی شده است برای برنامه ریزی میان مدت و ایجاد عملکرد سازمانی استفاده می‌کنیم. برنامه ریزی میان مدت دارای بازه های بین ۳ تا ۶ ماهه بوده و حلقه اتصال بین برنامه های راهبردی چند ساله و برنامه کوتاه مدت هفتگی است. همچنین رویکرد ضمنی موجود در مدل قنات، تاکید آن بر ماهیت ایجاد رشد مستمر در محورهای مختلف برنامه ریزی است که خود را در محتوای هدفگذاری نشان خواهد داد.

این مدل شامل یک فرآیند ۴ مرحله ای، ۴ نقش اصلی، ۴ ابزار ساده و ۴ رویداد یا آیین محوری است که در ادامه به توضیح هر یک از موارد خواهیم پرداخت.

علت نامگذاری این مدل به نام قنات دو وجه دارد. وجه اول به واسطه چینش حروف ابتدایی ۴ المان اصلی این مدل در برنامه ریزی است که به ترتیب قصد، نتیجه، ابتکار و تحرک هستند. وجه دوم نیز از نماد قنات های سنتی ایرانی وام گرفته است که به راستی عملکرد، اثربخشی و نتیجه گرایی را در اوج به نمایش می‌گذارد که این سه در واقع روح اصلی مدیریت عملکرد را شکل می‌دهند.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.